Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief juli 2015
Juli 2015  
 


 
Vakantietijd en bereikbaarheid
 

Reisverzekering geregeld?

Schoolvakanties beginnen alweer. Vakanties zijn of worden geboekt! Vaak is er dan op het laatst nog ineens paniek want de reisverzekering is nog niet geregeld. Vaak blijkt een doorlopende reisverzekering voordeliger te zijn dan een losse reisverzekering. Vooral als er ook behoefte is aan een annuleringsverzekering. Informeer eens naar de kosten zodat de vakantie zorgeloos kan beginnen. Op het laatste nippertje toch een reisverzekering regelen? Klik hier om direct af te sluiten.

Bereikbaarheid vakantieperiode:

Ynske is op vakantie van 20 juli tot 6 augustus. In dringende gevallen telefonisch bereikbaar maar in ieder geval per mail. Komen binnen 24 terug op een ingesproken bericht of een mail! Gita is wel bereikbaar tijdens kantooruren behalve op de woensdag.

Andere of nieuwe auto/motor/scooter?

Mailen of inspreken een bericht met naam, kenteken, meldcode en gewenste dekking. Dan is er direct voorlopige dekking en volgt contact binnen één werkdag. 

Vast wensen wij ieder fijne, zonnige en rustgevende vakantieperiode toe!

 
Besparen op kredieten/roodstaan
 

Veel mensen staan wel eens rood, of hebben een lening bij Primeline/Comfortcard waardoor er ongezien veel rente wordt betaald. Leenrente is bij deze partijen vaak percentages tussen de 10 5n 15%. Ook een lening voor een auto via de dealer is vaak een lening met een hogere rente. Stel dat de rente veel lager kan middels een doorlopend krediet. Dan treden er 2 voordelen op: de lagere rente zorgt voor een besparing in lasten én er blijft dus meer over om af te lossen.

Zullen wij eens kijken welk voordeel wij kunnen bieden? Neem dan contact met ons op en wij gaan geheel vrijblijvend de markt op voor een beter aanbod. 

Nog steeds erg lage hypotheekrente!

Oversluiten van de hypotheek blijft interessant. Veel mensen hebben wij al mogen voorrekenen of het gunstig is om over te sluiten. Zelfs met hoge boeterente bleek dat voor velen een goede stap te zijn. Even een indruk:

10 jaar vast: 2,15%

20 jaar vast: 2,8%

30 jaar vast: 3,2%

Nieuwsgierig of oversluiten een goed idee is? Neem contact op dan kunnen we hiernaar kijken.

 


 
Wijzigingen na 1 juli 2015
 

Woning kopen met Nationale Hypotheek Garantie vanaf 1 juli?

Vanaf 1 juli mag de koopsom niet hoger zijn dan 231.132 euro en de hypotheek niet hoger dan 245.000 euro. 

Minder hypotheek vanaf 1 juli 2015?

Inderdaad. Er kan minder geleend worden per 1 juli. Dit komt omdat er met lagere financieringslastpercentages gerekend moet worden als de hypotheekrentes onder de 3,5% liggen. Deze financieringslastpercentages worden gebruikt om te kunnen berekenen wat, op basis van je inkomen, je maximale maandlasten mogen zijn. En hoe lager dat percentage hoe minder mag je lenen. Wat betekent dit concreet?

Bij een inkomen van 30.000 en een inkomen partner van 20.000 én een hypotheekrente van 2,4% was de maximale leencapaciteit voor 1 juli nog ruim 251.000 euro. Na 1 juli is dit nog een kleine 225.000 euro. Verschil van 10%! 

Verlaagd BTW-tarief vervalt per 1 juli

*Het verlaagd BTW-tarief van 6% op arbeidskosten (géén materialen) bij een verbouwing van de woning is vervallen.

 
Financiering restschuld
 

Als het huis verkocht wordt en de hypotheek is hoger dan de verkoopprijs dan is er sprake van een restschuld. Steeds meer banken bieden mogelijkheden om deze restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek.

Over de rente van een restschuld mag 15 jaar de fiscale aftrek worden genoten. 

Wat is nu van groot belang om een restschuld mee te kunnen financieren? Heel simpel: de nieuwe hypotheek en de eventuele restschuld moeten passen binnen de maximaal te verstrekken hypotheek!  Is het inkomen dus van die zin dat dit past dan zijn er mogelijkheden. 

Is dit dan heel duur? Waarschijnlijk valt dat erg mee want de rente op dit moment is erg laag dus kan het zo zijn dat met een nieuwe hypotheek én een meegefinancierde restschuld de lasten lager zijn! 

Een restschuld hoeft dus niet te betekenen dat er geen mogelijkheden zijn te verhuizen. 

Laat ons je informeren!

 

Geef Houkes Financieel Advies een beoordeling op Advieskeuze.nl

 

Houkes Financieel Advies – Spinderweg 41 – 6713 HR – Ede – 0318-485110

By |8 juli 2015|Nieuwsbrieven|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei
Mei 2014  
 


 
Grote gevolgen achterstand premie
 

Een betalingsachterstand kan iedereen overkomen: vergeten, nota kwijt of misschien net even te weinig saldo op dat moment!

Een verzekeraar zal bij het uitblijven van de betaling de dekking intrekken, een voertuig afmelden bij het RDW, een incassobureau inschakelen en de polis beëindigen.

Bij een autoverzekering volgt dan snel een fikse boete van het RDW. Stel dat je dan ook nog een ongeluk krijgt? Boete wegens onverzekerd rijden, en erger: geen dekking voor schade.

Verzekeraars zijn vaak niet bereid iemand opnieuw te verzekeren als er betalingsproblemen waren waardoor een polis beëindigd is. Wanbetaling.

En stel je voor dat bij intrekking van de dekking er brand ontstaat, wordt ingebroken in je woning of je per ongeluk schade aan een ander veroorzaakt.

Bij een achterstand stuurt de verzekeraar je herinneringen. Wij sturen geen herinneringen en zullen hier ook niet achteraan gaan. Zijn er echter omstandigheden waardoor het even tegenzit dan is er meestal in overleg met ons een oplossing mogelijk. Neem dan contact op.

 
Spaarrekening of spaarverzekering?
 

Al eens een spaarverzekering overwogen voor studie kinderen, aflossen hypotheek, een wereldreis of een camper of appeltje voor de dorst? Natuurlijk, je kunt je geld op een spaarrekening zetten maar de rente is heel erg laag!

Een spaarverzekering met garantie kan ook winstdelend zijn. Het rendement is dan vaak hoger dan het rendement op een spaarrekening. Bovendien zijn er veel verzekeraars welke ook nog een winstdeling toepassen. Geen beleggingsrisico, geen lage bankrente, maar een mooi gegarandeerd rendement én de kans op een hoger rendement door de winstdeling! 

Interesse? Maak een afspraak via info@houkesadvies.nl of bel 0318-485110 en kom langs voor vrijblijvend advies.


 
Je hypotheek gaat helaas niet met pensioen
 

Wordt het leven er beter op na je pensioen? Qua vrije tijd misschien wel. Financieel betekent de mijlpaal van deze leeftijd voor velen een domper.

Misschien kom je zelfs in een lagere belastingschijf terecht, waardoor je minder renteaftrek hebt of de hypotheeklast wordt hoger doordat er geen renteaftrek meer is!

Hoe kun je nu rekening houden met mogelijke financiële malaise na je pensioen?

Heb je al eens nagedacht over extra aflossen? Of een extra storting op de spaarrekening of spaarpolis. Of de hypotheek aanpassen zodat er na je pensioendatum toch nog een financieel prettige situatie blijft?

Geen idee hoe het er überhaupt uit zou zien zonder en met oplossingen? Neem dan contact met ons op en wij geven helderheid en – waar nodig –  oplossingen. Want die (aflossingsvrije) hypotheek gaat niet met pensioen en is wellicht een onverwacht blok aan het been!

 
Restschuldfinanciering mogelijk bij verkopen huis
 

Andere woning op het oog maar bang dat de restschuld bij verkoop huidige woning in de weg zit? Er zijn oplossingen voor!

Restschuld is vaak mee te financieren. Ook als de eigen bank dit niet wil of kan. 

Bovendien zijn er naast het financieren bij de bank ook nog andere oplossingen. Een restschuld is dus geen reden om de verkoop van het huis uit te stellen. Laat ons je informeren!

Vakantie al geboekt?
 

Denk dan aan je annulerings- en reisverzekering. Een annuleringsverzekering moet vaak binnen zeven dagen na boeken aangevraagd zijn. Opnemen in een doorlopende reisverzekering (vaak ook veel voordeliger) is nog wel mogelijk als dit vergeten is.

Geef Houkes Financieel Advies een beoordeling op Advieskeuze.nl

 

Houkes Financieel Advies – Spinderweg 41 – 6713 HR – Ede – 0318-485110

By |28 mei 2014|Nieuwsbrieven|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief april

Nieuwsbrief april
April 2014  
 


Let op! Hogere NHG-grens tot 1 juli
 

Tot 1 juli kun je nog tot 290.000 euro lenen onder de Nationale Hypotheek Garantie. Daarna wordt deze grens verlaagd naar 265.000 euro.

 
De voordelen van een doorlopende reisverzekering
 

Ga je een keer per jaar een weekje op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering een prima optie. Ga je vaker of langer weg, dan is een doorlopende reisverzekering zeker het overwegen waard.

Praktijkvoorbeeld: een gezin met één kind gaat komende zomer elf dagen op vakantie naar het buitenland. De kosten voor deze vakantie zijn 2800 euro. Een kortlopende reisverzekering zou deze mensen in totaal 298 euro kosten, inclusief annuleringsverzekering. Een doorlopende reisverzekering inclusief annuleringsverzekering kost hen echter elf euro per maand.

Benieuwd wat jij kunt besparen wanneer je een doorlopende reisverzekering afsluit? Neem contact met ons op.

 
Goed advies gehad? Help ons
 

Ben je bij ons langs geweest voor advies, of heb je dankzij ons zelfs een (beter) passende verzekering of hypotheek gevonden? En ben je hier tevreden over?

100% onafhankelijk

Help ons dan door kort je mening te geven op advieskeuze.nl/verzekeringen of advieskeuze.nl/hypotheken. Niet tevreden? Laat het ons dan weten en stuur een e-mail naar info@houkesadvies.nl. Bedankt voor de moeite!

 


Minder hypotheekrente? Het kan waarschijnlijk!
 

Wist je dat wanneer je huis meer waard is dan de hoogte van je hypotheek, je mogelijk een lager rentetarief kunt krijgen? 

Een voordeel van 0,5 procent kan haalbaar zijn.

Heb je bijvoorbeeld een huis met een hypotheek van 200.000 euro en een WOZ-waarde van 300.000 euro, dan bespaar je al gauw 500 euro per jaar. Wanneer het ons lukt om een risicoafslag voor je te regelen, dan berekenen wij 150 euro. Wat we van jou nodig hebben is de WOZ-waarde van je woning en het jaaroverzicht van de hypotheek. Omzetten van een hypotheek kan sowieso interessant zijn.

N.B. De omzettingskosten van een hypotheek zijn volgens een recente uitspraak van de belastingdienst fiscaal aftrekbaar!

 
Is mijn inkomen nu bekend bij mijn verhuurder?
 

Nee. Tenminste, niet specifiek. In de afgelopen weken heeft de belastingdienst een brief verzonden naar twee miljoen huurders. Verhuurders kunnen een inkomensindicatie opvragen voor woningen in de gereguleerde sector om zo de inkomensafhankelijke huur voor 2014 te kunnen berekenen.

De Belastingdienst heeft geen exacte inkomenscijfers verstrekt, alleen een indicatie van de inkomenscategorie van het huishoudinkomen.

De overheid heeft de inkomensafhankelijke huur ingesteld om de aanschaf van woningen te stimuleren. Niet zonder resultaat, want de maandlasten kunnen tegenwoordig vrij snel omlaag door een huis te kopen in plaats van te huren. Interesse? Mail naar info@houkesadvies.nl of bel 0318-485110 voor vrijblijvend advies.

 

Geef Houkes Financieel Advies een beoordeling op Advieskeuze.nl

Houkes Financieel Advies – Spinderweg 41 – 6713 HR – Ede – 0318-485110

By |30 april 2014|Nieuwsbrieven|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief april

Nieuwsbrief maart

Nieuwsbrief maart

Wat zijn de financiële gevolgen als ik overlijd? 
Het is nooit leuk om bij stil te staan, maar het kan iedereen op iedere leeftijd overkomen. Als jij sterft dan laat je vaak veel dierbaren achter. Heeft bijvoorbeeld je geliefde nog voldoende inkomen om in jullie huis te blijven wonen? En hoe zit het met de kinderen? Op het moment dat je overlijdt zijn dat geen dingen waar je je nabestaanden mee wilt opzadelen. Bereken nu zelf hoeveel jouw nabestaanden tekort komen als jij er ineens niet meer bent.
Sluit je hypotheek over voor lagere maandlasten!
De hypotheekrente is momenteel historisch laag. Het kan daarom lonen om je huidige hypotheek over te sluiten, ondanks de boeterente die je betaalt.De kosten voor het afsluiten van een andere hypotheek zijn fiscaal aftrekbaar. Wanneer je een lage hypotheek hebt in verhouding tot de woningwaarde, dan val je mogelijk ook in een lagere riscicoklasse. Je kunt dan in aanmerking komen voor een lagere rente. 

Interesse? Maak een afspraak via info@houkesadvies.nl of bel 0318-485110 en kom langs voor vrijblijvend advies.

Beter één krediet met een lage rente, toch?

Stel je hebt een creditcard, staat iedere maand rood tegen een hoge rente en je hebt een lening voor je auto en/of je huis. Het scheelt dan veel rente om dit allemaal bij een voordeliger kredietverstrekker onder te brengen.

Door de lagere rente bespaar je, maar kun je ook sneller aflossen. Wij facilliteren een handige online tool om te berekenen hoe veel je kunt lenen. Dit is een indicatie. 

Doe hier de check en bereken hoe veel je maximaal kunt lenen of vraag hier meteen een doorlopend krediet aan.

Rechtsbijstand voor ZZP’ers
Ben je ZZP’er en kun je wel wat (rechts)hulp en juridisch advies gebruiken? Kom dan bij ons langs en wij geven je advies aangaande een passende verzekering voor onder andere:

  • Conflicten naar aanleiding van verbintenissen die u met klanten/afnemers, opdrachtgevers of met leveranciers bent aangegaan
  • Verhalen van letsel- en materiële schade (waaronder schade ontstaan met of aan de bedrijfsmotorrijtuigen)
  • Conflicten met de overheid over bijvoorbeeld vergunningen
  • Conflicten naar aanleiding van koop, huur en onderhoud van uw bedrijfsruimte
  • Juridische conflicten naar aanleiding van onbetaalde facturen (aanvullend op het incassotraject)

Geef Houkes Financieel Advies een beoordeling op Advieskeuze.nl

 

Houkes Financieel Advies – Spinderweg 41 – 6713 HR – Ede – 0318-485110

By |26 maart 2014|Nieuwsbrieven|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief maart

Nieuwsbrief februari

Nieuwsbrief februari
Februari 2014  
 


Huren weggegooid geld?
 

Of je nu starter bent of al jaren een huis huurt, de vraag of kopen een rendabelere optie is, kwam vast al eens bij je op. Wist je dat de maandlasten van een koopwoning vaak lager liggen dan van een huurwoning? En daarvan wordt ook nog eens jaarlijks de huur verhoogd!

Zeker nu de verhuurder de huur kan verhogen op basis van het inkomen van de huurder, wordt het misschien eens tijd om op zoek te gaan naar je droomhuis! Bij ons kun je vrijblijvend een vergelijkingsrapport krijgen. Kom eens langs voor advies en een kop koffie.

 
Goed advies gehad? Help ons
 

Ben je bij ons langs geweest voor advies, of heb je dankzij ons zelfs een (beter) passende verzekering of hypotheek gevonden? En ben je hier tevreden over?

Help ons dan door kort je mening te geven op advieskeuze.nl/verzekeringen of advieskeuze.nl/hypotheken. Niet tevreden? Laat het ons dan weten en stuur een e-mail naar info@houkesadvies.nl. Bedankt voor de moeite!

 

 

 


Tien procent korting op je nieuwe autoverzekering
 

Wanneer je in het eerste kwartaal van 2014 via ons kantoor een autoverzekering afsluit, ontvang je een korting van tien procent! De actie geldt voor vele verzekeraars zoals AEGON, Allianz, ASR, Avéro, Bovemij, De Goudse, Delta Lloyd, Generali, London, Nationale-Nederlanden en Reaal.

Je kunt de verzekering tot en met 31 maart 2014 afsluiten. De ingangsdatum dient in of na de actieperiode te liggen. Neem nu contact met ons op voor een offerte!
Als de autoverzekering langer loopt dan een jaar, dan kun je trouwens per maand opzeggen!

 
Verhoogde schenkingsvrijstelling
 

Van 1 oktober 2013 tot 1 januari 2015 wordt de eenmalige vrijstelling voor schenkbelasting verhoogd naar honderdduizend euro. Voorwaarde is wel dat de schenking verband houdt met aankoop van een woning, aflossing van de eigenwoningschuld of betaling van een restschuld eigen woning. Vrijstelling geldt voor iedereen, dus niet alleen voor ouders. De schenking moet in 2014 benut zijn. De leeftijd van de ontvanger van de schenking is niet van belang.

Met andere woorden: iedereen mag in 2014 een schenking van 100.000 euro doen, welke vrijgesteld is van belasting ongeacht de leeftijd van de ontvanger en mits benut in 2014 voor aankoop woning, aflossing hypotheek eigen woning of betaling restschuld eigen woning.

 

Geef Houkes Financieel Advies een beoordeling op Advieskeuze.nl

Houkes Financieel Advies – Spinderweg 41 – 6713 HR – Ede – 0318-485110

By |26 februari 2014|Nieuwsbrieven|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief februari