Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief juli 2015
Juli 2015  
 


 
Vakantietijd en bereikbaarheid
 

Reisverzekering geregeld?

Schoolvakanties beginnen alweer. Vakanties zijn of worden geboekt! Vaak is er dan op het laatst nog ineens paniek want de reisverzekering is nog niet geregeld. Vaak blijkt een doorlopende reisverzekering voordeliger te zijn dan een losse reisverzekering. Vooral als er ook behoefte is aan een annuleringsverzekering. Informeer eens naar de kosten zodat de vakantie zorgeloos kan beginnen. Op het laatste nippertje toch een reisverzekering regelen? Klik hier om direct af te sluiten.

Bereikbaarheid vakantieperiode:

Ynske is op vakantie van 20 juli tot 6 augustus. In dringende gevallen telefonisch bereikbaar maar in ieder geval per mail. Komen binnen 24 terug op een ingesproken bericht of een mail! Gita is wel bereikbaar tijdens kantooruren behalve op de woensdag.

Andere of nieuwe auto/motor/scooter?

Mailen of inspreken een bericht met naam, kenteken, meldcode en gewenste dekking. Dan is er direct voorlopige dekking en volgt contact binnen één werkdag. 

Vast wensen wij ieder fijne, zonnige en rustgevende vakantieperiode toe!

 
Besparen op kredieten/roodstaan
 

Veel mensen staan wel eens rood, of hebben een lening bij Primeline/Comfortcard waardoor er ongezien veel rente wordt betaald. Leenrente is bij deze partijen vaak percentages tussen de 10 5n 15%. Ook een lening voor een auto via de dealer is vaak een lening met een hogere rente. Stel dat de rente veel lager kan middels een doorlopend krediet. Dan treden er 2 voordelen op: de lagere rente zorgt voor een besparing in lasten én er blijft dus meer over om af te lossen.

Zullen wij eens kijken welk voordeel wij kunnen bieden? Neem dan contact met ons op en wij gaan geheel vrijblijvend de markt op voor een beter aanbod. 

Nog steeds erg lage hypotheekrente!

Oversluiten van de hypotheek blijft interessant. Veel mensen hebben wij al mogen voorrekenen of het gunstig is om over te sluiten. Zelfs met hoge boeterente bleek dat voor velen een goede stap te zijn. Even een indruk:

10 jaar vast: 2,15%

20 jaar vast: 2,8%

30 jaar vast: 3,2%

Nieuwsgierig of oversluiten een goed idee is? Neem contact op dan kunnen we hiernaar kijken.

 


 
Wijzigingen na 1 juli 2015
 

Woning kopen met Nationale Hypotheek Garantie vanaf 1 juli?

Vanaf 1 juli mag de koopsom niet hoger zijn dan 231.132 euro en de hypotheek niet hoger dan 245.000 euro. 

Minder hypotheek vanaf 1 juli 2015?

Inderdaad. Er kan minder geleend worden per 1 juli. Dit komt omdat er met lagere financieringslastpercentages gerekend moet worden als de hypotheekrentes onder de 3,5% liggen. Deze financieringslastpercentages worden gebruikt om te kunnen berekenen wat, op basis van je inkomen, je maximale maandlasten mogen zijn. En hoe lager dat percentage hoe minder mag je lenen. Wat betekent dit concreet?

Bij een inkomen van 30.000 en een inkomen partner van 20.000 én een hypotheekrente van 2,4% was de maximale leencapaciteit voor 1 juli nog ruim 251.000 euro. Na 1 juli is dit nog een kleine 225.000 euro. Verschil van 10%! 

Verlaagd BTW-tarief vervalt per 1 juli

*Het verlaagd BTW-tarief van 6% op arbeidskosten (géén materialen) bij een verbouwing van de woning is vervallen.

 
Financiering restschuld
 

Als het huis verkocht wordt en de hypotheek is hoger dan de verkoopprijs dan is er sprake van een restschuld. Steeds meer banken bieden mogelijkheden om deze restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek.

Over de rente van een restschuld mag 15 jaar de fiscale aftrek worden genoten. 

Wat is nu van groot belang om een restschuld mee te kunnen financieren? Heel simpel: de nieuwe hypotheek en de eventuele restschuld moeten passen binnen de maximaal te verstrekken hypotheek!  Is het inkomen dus van die zin dat dit past dan zijn er mogelijkheden. 

Is dit dan heel duur? Waarschijnlijk valt dat erg mee want de rente op dit moment is erg laag dus kan het zo zijn dat met een nieuwe hypotheek én een meegefinancierde restschuld de lasten lager zijn! 

Een restschuld hoeft dus niet te betekenen dat er geen mogelijkheden zijn te verhuizen. 

Laat ons je informeren!

 

Geef Houkes Financieel Advies een beoordeling op Advieskeuze.nl

 

Houkes Financieel Advies – Spinderweg 41 – 6713 HR – Ede – 0318-485110