Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei
Mei 2014  
 


 
Grote gevolgen achterstand premie
 

Een betalingsachterstand kan iedereen overkomen: vergeten, nota kwijt of misschien net even te weinig saldo op dat moment!

Een verzekeraar zal bij het uitblijven van de betaling de dekking intrekken, een voertuig afmelden bij het RDW, een incassobureau inschakelen en de polis beëindigen.

Bij een autoverzekering volgt dan snel een fikse boete van het RDW. Stel dat je dan ook nog een ongeluk krijgt? Boete wegens onverzekerd rijden, en erger: geen dekking voor schade.

Verzekeraars zijn vaak niet bereid iemand opnieuw te verzekeren als er betalingsproblemen waren waardoor een polis beëindigd is. Wanbetaling.

En stel je voor dat bij intrekking van de dekking er brand ontstaat, wordt ingebroken in je woning of je per ongeluk schade aan een ander veroorzaakt.

Bij een achterstand stuurt de verzekeraar je herinneringen. Wij sturen geen herinneringen en zullen hier ook niet achteraan gaan. Zijn er echter omstandigheden waardoor het even tegenzit dan is er meestal in overleg met ons een oplossing mogelijk. Neem dan contact op.

 
Spaarrekening of spaarverzekering?
 

Al eens een spaarverzekering overwogen voor studie kinderen, aflossen hypotheek, een wereldreis of een camper of appeltje voor de dorst? Natuurlijk, je kunt je geld op een spaarrekening zetten maar de rente is heel erg laag!

Een spaarverzekering met garantie kan ook winstdelend zijn. Het rendement is dan vaak hoger dan het rendement op een spaarrekening. Bovendien zijn er veel verzekeraars welke ook nog een winstdeling toepassen. Geen beleggingsrisico, geen lage bankrente, maar een mooi gegarandeerd rendement én de kans op een hoger rendement door de winstdeling! 

Interesse? Maak een afspraak via info@houkesadvies.nl of bel 0318-485110 en kom langs voor vrijblijvend advies.


 
Je hypotheek gaat helaas niet met pensioen
 

Wordt het leven er beter op na je pensioen? Qua vrije tijd misschien wel. Financieel betekent de mijlpaal van deze leeftijd voor velen een domper.

Misschien kom je zelfs in een lagere belastingschijf terecht, waardoor je minder renteaftrek hebt of de hypotheeklast wordt hoger doordat er geen renteaftrek meer is!

Hoe kun je nu rekening houden met mogelijke financiële malaise na je pensioen?

Heb je al eens nagedacht over extra aflossen? Of een extra storting op de spaarrekening of spaarpolis. Of de hypotheek aanpassen zodat er na je pensioendatum toch nog een financieel prettige situatie blijft?

Geen idee hoe het er überhaupt uit zou zien zonder en met oplossingen? Neem dan contact met ons op en wij geven helderheid en – waar nodig –  oplossingen. Want die (aflossingsvrije) hypotheek gaat niet met pensioen en is wellicht een onverwacht blok aan het been!

 
Restschuldfinanciering mogelijk bij verkopen huis
 

Andere woning op het oog maar bang dat de restschuld bij verkoop huidige woning in de weg zit? Er zijn oplossingen voor!

Restschuld is vaak mee te financieren. Ook als de eigen bank dit niet wil of kan. 

Bovendien zijn er naast het financieren bij de bank ook nog andere oplossingen. Een restschuld is dus geen reden om de verkoop van het huis uit te stellen. Laat ons je informeren!

Vakantie al geboekt?
 

Denk dan aan je annulerings- en reisverzekering. Een annuleringsverzekering moet vaak binnen zeven dagen na boeken aangevraagd zijn. Opnemen in een doorlopende reisverzekering (vaak ook veel voordeliger) is nog wel mogelijk als dit vergeten is.

Geef Houkes Financieel Advies een beoordeling op Advieskeuze.nl

 

Houkes Financieel Advies – Spinderweg 41 – 6713 HR – Ede – 0318-485110