Nieuwsbrief april

Nieuwsbrief april
April 2014  
 


Let op! Hogere NHG-grens tot 1 juli
 

Tot 1 juli kun je nog tot 290.000 euro lenen onder de Nationale Hypotheek Garantie. Daarna wordt deze grens verlaagd naar 265.000 euro.

 
De voordelen van een doorlopende reisverzekering
 

Ga je een keer per jaar een weekje op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering een prima optie. Ga je vaker of langer weg, dan is een doorlopende reisverzekering zeker het overwegen waard.

Praktijkvoorbeeld: een gezin met één kind gaat komende zomer elf dagen op vakantie naar het buitenland. De kosten voor deze vakantie zijn 2800 euro. Een kortlopende reisverzekering zou deze mensen in totaal 298 euro kosten, inclusief annuleringsverzekering. Een doorlopende reisverzekering inclusief annuleringsverzekering kost hen echter elf euro per maand.

Benieuwd wat jij kunt besparen wanneer je een doorlopende reisverzekering afsluit? Neem contact met ons op.

 
Goed advies gehad? Help ons
 

Ben je bij ons langs geweest voor advies, of heb je dankzij ons zelfs een (beter) passende verzekering of hypotheek gevonden? En ben je hier tevreden over?

100% onafhankelijk

Help ons dan door kort je mening te geven op advieskeuze.nl/verzekeringen of advieskeuze.nl/hypotheken. Niet tevreden? Laat het ons dan weten en stuur een e-mail naar info@houkesadvies.nl. Bedankt voor de moeite!

 


Minder hypotheekrente? Het kan waarschijnlijk!
 

Wist je dat wanneer je huis meer waard is dan de hoogte van je hypotheek, je mogelijk een lager rentetarief kunt krijgen? 

Een voordeel van 0,5 procent kan haalbaar zijn.

Heb je bijvoorbeeld een huis met een hypotheek van 200.000 euro en een WOZ-waarde van 300.000 euro, dan bespaar je al gauw 500 euro per jaar. Wanneer het ons lukt om een risicoafslag voor je te regelen, dan berekenen wij 150 euro. Wat we van jou nodig hebben is de WOZ-waarde van je woning en het jaaroverzicht van de hypotheek. Omzetten van een hypotheek kan sowieso interessant zijn.

N.B. De omzettingskosten van een hypotheek zijn volgens een recente uitspraak van de belastingdienst fiscaal aftrekbaar!

 
Is mijn inkomen nu bekend bij mijn verhuurder?
 

Nee. Tenminste, niet specifiek. In de afgelopen weken heeft de belastingdienst een brief verzonden naar twee miljoen huurders. Verhuurders kunnen een inkomensindicatie opvragen voor woningen in de gereguleerde sector om zo de inkomensafhankelijke huur voor 2014 te kunnen berekenen.

De Belastingdienst heeft geen exacte inkomenscijfers verstrekt, alleen een indicatie van de inkomenscategorie van het huishoudinkomen.

De overheid heeft de inkomensafhankelijke huur ingesteld om de aanschaf van woningen te stimuleren. Niet zonder resultaat, want de maandlasten kunnen tegenwoordig vrij snel omlaag door een huis te kopen in plaats van te huren. Interesse? Mail naar info@houkesadvies.nl of bel 0318-485110 voor vrijblijvend advies.

 

Geef Houkes Financieel Advies een beoordeling op Advieskeuze.nl

Houkes Financieel Advies – Spinderweg 41 – 6713 HR – Ede – 0318-485110