Nieuwsbrief maart

Nieuwsbrief maart

Wat zijn de financiële gevolgen als ik overlijd? 
Het is nooit leuk om bij stil te staan, maar het kan iedereen op iedere leeftijd overkomen. Als jij sterft dan laat je vaak veel dierbaren achter. Heeft bijvoorbeeld je geliefde nog voldoende inkomen om in jullie huis te blijven wonen? En hoe zit het met de kinderen? Op het moment dat je overlijdt zijn dat geen dingen waar je je nabestaanden mee wilt opzadelen. Bereken nu zelf hoeveel jouw nabestaanden tekort komen als jij er ineens niet meer bent.
Sluit je hypotheek over voor lagere maandlasten!
De hypotheekrente is momenteel historisch laag. Het kan daarom lonen om je huidige hypotheek over te sluiten, ondanks de boeterente die je betaalt.De kosten voor het afsluiten van een andere hypotheek zijn fiscaal aftrekbaar. Wanneer je een lage hypotheek hebt in verhouding tot de woningwaarde, dan val je mogelijk ook in een lagere riscicoklasse. Je kunt dan in aanmerking komen voor een lagere rente. 

Interesse? Maak een afspraak via info@houkesadvies.nl of bel 0318-485110 en kom langs voor vrijblijvend advies.

Beter één krediet met een lage rente, toch?

Stel je hebt een creditcard, staat iedere maand rood tegen een hoge rente en je hebt een lening voor je auto en/of je huis. Het scheelt dan veel rente om dit allemaal bij een voordeliger kredietverstrekker onder te brengen.

Door de lagere rente bespaar je, maar kun je ook sneller aflossen. Wij facilliteren een handige online tool om te berekenen hoe veel je kunt lenen. Dit is een indicatie. 

Doe hier de check en bereken hoe veel je maximaal kunt lenen of vraag hier meteen een doorlopend krediet aan.

Rechtsbijstand voor ZZP’ers
Ben je ZZP’er en kun je wel wat (rechts)hulp en juridisch advies gebruiken? Kom dan bij ons langs en wij geven je advies aangaande een passende verzekering voor onder andere:

  • Conflicten naar aanleiding van verbintenissen die u met klanten/afnemers, opdrachtgevers of met leveranciers bent aangegaan
  • Verhalen van letsel- en materiële schade (waaronder schade ontstaan met of aan de bedrijfsmotorrijtuigen)
  • Conflicten met de overheid over bijvoorbeeld vergunningen
  • Conflicten naar aanleiding van koop, huur en onderhoud van uw bedrijfsruimte
  • Juridische conflicten naar aanleiding van onbetaalde facturen (aanvullend op het incassotraject)

Geef Houkes Financieel Advies een beoordeling op Advieskeuze.nl

 

Houkes Financieel Advies – Spinderweg 41 – 6713 HR – Ede – 0318-485110